Beschrijving van de locatie binnen

Binnen onze locatie zijn twee ruimtes beschikbaar voor de kinderen. Twee ruimtes op de begane grond: verticale speelgroepen De Parels en de Diamantjes. Op de eerste verdieping is de BSO welke uit tweeruimtes bestaat.

Beschrijving van de locatie buiten

Kindercentrum JOY heeft een eigen buitenspeelplaats, van ongeveer driehonderd vierkante meter groot die door middel van een veilige kindvriendelijke hekwerk is afgesloten. De sluithoogte van het hek is niet te bereiken voor de jonge kinderen. Kinderen kunnen onder het toeziend oog van een medewerker naar hartenlust veilig en vrij buitenspelen.

Speelhoeken

Op de groepen zijn verschillende speelhoeken aanwezig met ieder een verschillende functie. Zo kunnen kinderen tijdens het vrijspel kiezen wat hen aanspreekt en zich hier in alle rust en ruimte op richten. Zo kunt u bijvoorbeeld denken aan de poppenhoek, de puzzelhoek en de bouwhoek.

Hygiëne

JOY werkt met een schoonmaak- en hygiëneprotocol. Dit protocol is op het kindercentrum aanwezig en kan worden ingekeken. Op de groepen wordt na elk eetmoment schoongemaakt. De toiletten krijgen dagelijks een schoonmaakbeurt. Speelgoed wat kinderen in de mond nemen, wordt dagelijks gereinigd. Het overige speelgoed wordt wekelijks gereinigd. Voor het eten en na toiletgebruik hoort iedereen de handen te wassen. We werken met papieren zakdoekjes om gezichten en neuzen af te vegen.